Egzamin gimnazjalny w świetle ostatnich badań PISA

Dla nauczycieli
Udostępnij

Program

15.00-15.15
Otwarcie konferencji, powitanie uczestników oraz internautów

15.15-16.00
Egzaminy będą coraz mniej ważne?
Katarzyna Hall, minister edukacji narodowej w latach 2007–2011
• Od czego będzie zależał w przyszłości życiowy sukces dzisiejszych gimnazjalistów?
• Jak będzie wyglądała szkoła przyszłości?
• Odpowiedzi na pytania uczestników i internautów

16.00-16.30
Jak kształtować umiejętności uczniów w gimnazjum, także te wymagające kreatywności?
Magdalena Bogusławska, dyrektor Ośrodka Rozwoju Kompetencji Edukacyjnych WSiP

16.30-16.45
Moduł dla matematyków. Generator Sprawdzianów
– nowa propozycja tworzenia klasówek i testów w szkole podstawowej, gimnazjum i szkołach ponadgimnazjalnych

 

 

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Reforma 2019 – o zmianach w organizacji i strukturze kształcenia branżowego, nowej klasyfikacji zawodów i nowej podstawie programowej

    Omawiane zagadnienia: 3 podstawy programowe Formy kształcenia Nowe zawody, nowe nazwy zawodów Klasyfikacja zawodów szkolnictwa branżowego Nowa podstawa programowa Szkolenia branżowe dla nauczycieli Staże uczniowskie Prowadzący: Agnieszka Płazińska – absolwentka Akademii Ekonomicznej w Krakowie, nauczyciel dyplomowany, egzaminator egzaminu zawodowego, autor i recenzent zadań egzaminacyjnych, od 2013 r. pracownik Wydziału Egzaminów Zawodowych OKE w Krakowie

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Zmiany w podstawie programowej w branży ekonomicznej (EKA)

    Omawiane zagadnienia: Cele reformy kształcenia zawodowego 2019 Zmiany w kształceniu zawodowym od 2019 r. Podstawa programowa kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego Projekt podstawy programowej w branży Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik ekonomista Technik rachunkowości – po raz pierwszy nauczany w technikum   Prowadzący: Artur Dzigański – Dyrektor Kształcenia Zawodowego w Wydawnictwach Szkolnych i Pedagogicznych  

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

    Omawiane zagadnienia: Zawody przyporządkowane do branży Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia Warunki kształcenia Projekt podstawy programowej w branży  gestronomicznej   Prowadzący: Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany