Egzamin po nowemu, czyli co trzeba wiedzieć o nowym egzaminie zawodowym

Dla dyrektorów i nauczycieli

Mamy ofertę zgodną z podstawą programową 2019 do najpopularniejszych zawodów:

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Technik ekonomista
  • Technik hotelarstwa
  • Technik logistyk
  • Technik informatyk
  • Technik budownictwa
Udostępnij

Omawiane zagadnienia:

  • Dla kogo przeznaczony jest egzamin?
  • Przeprowadzanie egzaminu
  • Zasady oceniania i obliczanie wyniku egzaminu
  • Warunki wydania dyplomu
  • Skutki nieprzystąpienia do egzaminu przez uczniów i słuchaczy

 

Prowadzący:

Tomasz Filek – starszy egzaminator w Wydziale Egzaminów Zawodowych OKE w Krakowie, koordynator w procesie tworzenia materiałów egzaminacyjnych w branży teleinformatycznej

 

Zobacz inne spotkania

  • Dla nauczycieli

    27 Cze 2022

    Lekcja HGT.02: Zasady żywienia i procesy technologiczne w gastronomii

    Jak pracować ze zmienionymi wydaniami bestsellerowych publikacji WSiP Zasady żywienia oraz Procesy technologiczne w gastronomii? Jakie nowe materiały przygotowaliśmy, aby pomóc nauczycielom prowadzić ciekawe i angażujące uczniów zajęcia?

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    07 Cze 2022

    Metodyka nauczania a podręczniki
    Matematyka wokół nas z uwzględnieniem zmian w klasie 6

    7 czerwca odbyło się e-spotkanie ze współautorką podręcznika ze współautorką podręcznika Matematyka wokół nas dla klasy 6 – Heleną Lewicką. Rozmowa dotyczyła zmian, jakie zaszły w publikacji.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    23 Maj 2022

    Lekcje zawodowe po nowemu

    Serdecznie zapraszamy wszystkich nauczycieli i dyrektorów szkół na cykl spotkań Lekcje zawodowe po nowemu. Na spotkaniach podpowiemy, jak prowadzić lekcje atrakcyjne dla uczniów z wykorzystaniem materiałów przygotowanych przez WSiP.
    Zarejestrowani nauczyciele otrzymają certyfikat uczestnictwa w spotkaniu online.