Jak wypuścić na rynek dobrego pracownika po technikum: technik żywienia i usług gastronomicznych

Dla dyrektorów i nauczycieli
Udostępnij

Pomagamy nauczycielom w przygotowaniu ucznia do podjęcia pierwszych kroków na rynku pracy w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych

Zapraszamy na spotkanie z nauczycielem i pracodawcą, który opowie, jak powinien być wyszkolony współczesny absolwent, aby pracodawca zechciał go zatrudnić.

E-spotkanie odbędzie się 26 października 2022 roku o godzinie 17:00.

Każdy zarejestrowany uczestnik spotkania otrzyma certyfikat uczestnictwa!

Na spotkaniu opowiemy:

  • Jak wygląda praca technika żywienia i usług gastronomicznych oraz z jakimi wyzwaniami musi się on zmierzyć
  • Jakimi kompetencjami powinien wykazać się przyszły technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Jak prowadzić zajęcia, by przygotować uczniów do zawodu
  • Jak pomóc uczniowi uwiarygodnić swoją wiedzę w oczach pracodawcy
  • Jak przekuć pracę nauczyciela w sukces ucznia

Sebastian Krzywda – hotelarz i gastronom, autor programu nauczania dla zawodu technik hotelarstwa, autor podręczników do obsługi konsumenta dla technika hotelarstwa, współautor „Pracowni organizacji żywienia”, nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych im. Tony Halika w Świdnicy, ekspert kształcenia modułowego.

 

ZAREJESTRUJ SIĘ

 

 

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    11 Paź 2023

    BiZNESOWE ŚRODY – Jak bronić się przed manipulacją?

    Manipulacja, to słowo, które słyszymy często i w różnych kontekstach. Nie wszyscy jednak wiemy, czym charakteryzują się różne techniki manipulacji, dlaczego są stosowane i wreszcie, jak można się bronić przed ich negatywnymi skutkami.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    27 Wrz 2023

    BiZNESOWE ŚRODY – Zarządzanie projektami

    Zarządzanie projektami to zupełna nowość w podstawie programowej i realna szansa na rozbudzenie kreatywnościzaaktywizowanie młodzieży do realizacji własnych przedsięwzięć i inicjatyw. To także szansa na skuteczne budowanie postawy przedsiębiorczej, rozwój kompetencji przedsiębiorczych i poszerzenie świadomości ekonomicznej wśród młodych ludzi.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    14 Cze 2023

    BiZNESOWE ŚRODY: Przedsiębiorczy człowiek

    Przedmiot biznes i zarządzanie stawia na praktyczne wykorzystanie zdobytych umiejętności, dlatego zapraszamy przyszłych Nauczycieli BiZ na cykl bezpłatnych webinarów z zakresów: rozwoju umiejętności miękkich, zarządzania projektami i finansów osobistych.

    Na kolejnym spotkaniu przyjrzymy się przedsiębiorczości. Zaproponujemy nowoczesne metody pracy do wykorzystania na lekcji sprzyjające budowaniu zarówno swojej jak i uczniów, efektywności.