Jak wypuścić na rynek dobrego pracownika po technikum: technik żywienia i usług gastronomicznych

Dla dyrektorów i nauczycieli
Udostępnij

Pomagamy nauczycielom w przygotowaniu ucznia do podjęcia pierwszych kroków na rynku pracy w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych

Zapraszamy na spotkanie z nauczycielem i pracodawcą, który opowie, jak powinien być wyszkolony współczesny absolwent, aby pracodawca zechciał go zatrudnić.

E-spotkanie odbędzie się 26 października 2022 roku o godzinie 17:00.

Każdy zarejestrowany uczestnik spotkania otrzyma certyfikat uczestnictwa!

Na spotkaniu opowiemy:

  • Jak wygląda praca technika żywienia i usług gastronomicznych oraz z jakimi wyzwaniami musi się on zmierzyć
  • Jakimi kompetencjami powinien wykazać się przyszły technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Jak prowadzić zajęcia, by przygotować uczniów do zawodu
  • Jak pomóc uczniowi uwiarygodnić swoją wiedzę w oczach pracodawcy
  • Jak przekuć pracę nauczyciela w sukces ucznia

Sebastian Krzywda – hotelarz i gastronom, autor programu nauczania dla zawodu technik hotelarstwa, autor podręczników do obsługi konsumenta dla technika hotelarstwa, współautor „Pracowni organizacji żywienia”, nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych im. Tony Halika w Świdnicy, ekspert kształcenia modułowego.

 

ZAREJESTRUJ SIĘ

 

 

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    21 Mar 2023

    Webinar: „Lekcje, które angażują uczniów – atrakcyjnie i przystępnie o ubezpieczeniach”

    We wtorek, 21 marca 2023 roku, w godzinach 17.00-18.00 odbył się webinar:  „Lekcje, które angażują uczniów – atrakcyjnie i przystępnie o ubezpieczeniach”

  • Dla nauczycieli

    15 Mar 2023

    Webinar: Ostatnia prosta przed Maturą 2023 – wyzwania, strategie, skuteczność.

    W środę, 15 marca 2023 roku, w godzinach 18.00-19.00 odbył się webinar: „Ostatnia prosta przed Maturą 2023 – wyzwania, strategie, skuteczność.”

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    14 Mar 2023

    Webinar: Nowe typy zadań maturalnych, sposoby ich oceniania

    We wtorek, 14 marca 2023 roku, w godzinach 17.00-18.00 odbył się webinar: „Nowe typy zadań maturalnych, sposoby ich oceniania”.