Jak celująco przygotować uczniów do MATURY 2015 z chemii?

Dla nauczycieli
Udostępnij

Jak celująco przygotować uczniów do MATURY 2015 z chemii?
Wymagania, kryteria oceny, sprawdzone rozwiązania

Program:

  1. W jaki sposób zmieniały się zadania na egzaminie maturalnym z chemii od 2008 roku?
  2. Jak skutecznie przygotować uczniów do matury z chemii?
  3. Pewny merytorycznie, bogaty w doświadczenia cykl „Z chemią w przyszłość”
    – mocne wsparcie dla maturzystów
  4. Repetytoria WSiP odpowiedzią na wymagania MATURY 2015
  5. Próbna Nowa Matura z WSiP – finał trzeciej edycji programu

 

Spotkanie poprowadziła:
Angelika Bachula – nauczycielka chemii w VIII LO w Krakowie, recenzentka i redaktorka materiałów edukacyjnych, autorka publikacji multimedialnych, współautorka repetytorium z zakresu chemii wyróżnionego podczas XVIII Targów EDUKACJA w Kielcach. Współautorka arkuszy do Próby Generalnej, koordynatorka projektu Z ZamKorem do egzaminu

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Reforma 2019 – o zmianach w organizacji i strukturze kształcenia branżowego, nowej klasyfikacji zawodów i nowej podstawie programowej

    Omawiane zagadnienia: 3 podstawy programowe Formy kształcenia Nowe zawody, nowe nazwy zawodów Klasyfikacja zawodów szkolnictwa branżowego Nowa podstawa programowa Szkolenia branżowe dla nauczycieli Staże uczniowskie Prowadzący: Agnieszka Płazińska – absolwentka Akademii Ekonomicznej w Krakowie, nauczyciel dyplomowany, egzaminator egzaminu zawodowego, autor i recenzent zadań egzaminacyjnych, od 2013 r. pracownik Wydziału Egzaminów Zawodowych OKE w Krakowie

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Zmiany w podstawie programowej w branży ekonomicznej (EKA)

    Omawiane zagadnienia: Cele reformy kształcenia zawodowego 2019 Zmiany w kształceniu zawodowym od 2019 r. Podstawa programowa kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego Projekt podstawy programowej w branży Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik ekonomista Technik rachunkowości – po raz pierwszy nauczany w technikum   Prowadzący: Artur Dzigański – Dyrektor Kształcenia Zawodowego w Wydawnictwach Szkolnych i Pedagogicznych  

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

    Omawiane zagadnienia: Zawody przyporządkowane do branży Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia Warunki kształcenia Projekt podstawy programowej w branży  gestronomicznej   Prowadzący: Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany