Ogólnopolski Dzień Planowania Kariery

Dla nauczycieli
Udostępnij

Program

12.00-12.15
Rozpoczęcie spotkania
prezes WSiP Jerzy Garlicki
oraz rektor ALK prof. Witold T. Bielecki

12.15-12.35
Jak korzystać z Rankingu Szkół Wyższych „Perspektywy 2014”
Artur Olczak

12.35-13.10
Psychologia pieniądza
wykład dr Krzysztofa Przybyszewskiego

13.10-13.40
Repetytoria maturalne + platforma edukacyjna ZDASZ.TO

13.40–14.00
Przerwa

14.00-14.35
Autoprezentacja, czyli jak pokazać się z najlepszej strony na egzaminach maturalnych
wykład Piotra Lignara

14.35-14.55
Koźmiński, Koźmiński i po Koźmińskim, czyli jak się ogarniać na studiach, żeby potem być ogarniętym
Yuri Drabent

14.55-15.00
Podsumowanie
informacja o teście predyspozycji menedżerskich dla ucznia

Galeria zdjęć

CAM00611 CAM00507 CAM00573 CAM00580

CAM00500

CAM00508CAM00603CAM00563

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Reforma 2019 – o zmianach w organizacji i strukturze kształcenia branżowego, nowej klasyfikacji zawodów i nowej podstawie programowej

    Omawiane zagadnienia: 3 podstawy programowe Formy kształcenia Nowe zawody, nowe nazwy zawodów Klasyfikacja zawodów szkolnictwa branżowego Nowa podstawa programowa Szkolenia branżowe dla nauczycieli Staże uczniowskie Prowadzący: Agnieszka Płazińska – absolwentka Akademii Ekonomicznej w Krakowie, nauczyciel dyplomowany, egzaminator egzaminu zawodowego, autor i recenzent zadań egzaminacyjnych, od 2013 r. pracownik Wydziału Egzaminów Zawodowych OKE w Krakowie

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Zmiany w podstawie programowej w branży ekonomicznej (EKA)

    Omawiane zagadnienia: Cele reformy kształcenia zawodowego 2019 Zmiany w kształceniu zawodowym od 2019 r. Podstawa programowa kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego Projekt podstawy programowej w branży Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik ekonomista Technik rachunkowości – po raz pierwszy nauczany w technikum   Prowadzący: Artur Dzigański – Dyrektor Kształcenia Zawodowego w Wydawnictwach Szkolnych i Pedagogicznych  

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

    Omawiane zagadnienia: Zawody przyporządkowane do branży Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia Warunki kształcenia Projekt podstawy programowej w branży  gestronomicznej   Prowadzący: Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany