Program:
- Jak wygląda egzamin zawodowy dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych?
- W jaki sposób podręcznik wspiera przygotowanie uczniów do egzaminu?
Eksperci:
- Jolanta Żak – ekspert w dziedzinie egzaminów zawodowych, kierownik Pracowni Przygotowania Arkuszy Egzaminacyjnych w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Krakowie – Wydział Egzaminów Zawodowych, egzaminator egzaminu zawodowego, nauczyciel dyplomowany – w zakresie przedmiotów zawodowych, były wieloletni kierownik ośrodka egzaminacyjnego w szkole zawodowej
- Marzanna Zienkiewicz – wieloletni nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w szkołach średnich i policealnych, autorka podręcznika Sporządzanie potraw i napojów TG.07, recenzentka podręczników, doświadczenie zawodowe zdobywała w gastronomii zarówno otwartej, jak i zamkniętej (dietetyk kliniczny)
- Maria Morawska – nauczyciel w Zespole Szkół Gastronomicznych im prof. E. Pijanowskiego w Warszawie, od 10 lat kierownik Warsztatu Szkolnego, czynny egzaminator z kwalifikacji: T.6, T.7 i T.11
- Artur Dzigański – ekspert w zakresie diagnostyki edukacyjnej, dyplomowany nauczyciel języka polskiego, wieloletni dyrektor liceum ogólnokształcącego, były małopolski kurator oświaty, dyrektor kształcenia zawodowego w WSiP