Porozmawiajmy o egzaminach zawodowych! Branża gastronomiczna

Dla dyrektorów i nauczycieli
Udostępnij

Zapraszamy nauczycieli z branży gastronomicznej do obejrzenia e-panelu dyskusyjnego, którego tematem będzie formuła egzaminu zawodowego po reformie z 2017 roku. Do dyskusji zaprosiliśmy przedstawiciela Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej, panią Jolantę Żak oraz autora podręcznika i nauczyciela.

Program:

  • Jak wygląda egzamin zawodowy dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych?
  • W jaki sposób podręcznik wspiera przygotowanie uczniów do egzaminu?

 

Eksperci:

  • Jolanta Żak – ekspert w dziedzinie egzaminów zawodowych, kierownik Pracowni Przygotowania Arkuszy Egzaminacyjnych w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Krakowie – Wydział Egzaminów Zawodowych, egzaminator egzaminu zawodowego, nauczyciel dyplomowany – w zakresie przedmiotów zawodowych, były wieloletni kierownik ośrodka egzaminacyjnego w szkole zawodowej
  • Marzanna Zienkiewicz – wieloletni nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w szkołach średnich i policealnych, autorka podręcznika Sporządzanie potraw i napojów TG.07, recenzentka podręczników, doświadczenie zawodowe zdobywała w gastronomii zarówno otwartej, jak i zamkniętej (dietetyk kliniczny)
  • Maria Morawska – nauczyciel w Zespole Szkół Gastronomicznych im prof. E. Pijanowskiego w Warszawie, od 10 lat kierownik Warsztatu Szkolnego, czynny egzaminator z kwalifikacji: T.6, T.7 i T.11
  • Artur Dzigański – ekspert w zakresie diagnostyki edukacyjnej, dyplomowany nauczyciel języka polskiego, wieloletni dyrektor liceum ogólnokształcącego, były małopolski kurator oświaty, dyrektor kształcenia zawodowego w WSiP

 

Do pobrania

Zobacz inne spotkania

  • Dla nauczycieli

    18 Cze 2019

    O sztuce pisania listów i pozdrowień oraz walorach turystycznych Polski

    Zachęcamy do zapoznania się z e-konferencją WSiP, w której eksperci podpowiedzą jak poprawnie napisać list i pozdrowienia.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Reforma 2019 – o zmianach w organizacji i strukturze kształcenia branżowego, nowej klasyfikacji zawodów i nowej podstawie programowej

    Omawiane zagadnienia: 3 podstawy programowe Formy kształcenia Nowe zawody, nowe nazwy zawodów Klasyfikacja zawodów szkolnictwa branżowego Nowa podstawa programowa Szkolenia branżowe dla nauczycieli Staże uczniowskie Prowadzący: Agnieszka Płazińska – absolwentka Akademii Ekonomicznej w Krakowie, nauczyciel dyplomowany, egzaminator egzaminu zawodowego, autor i recenzent zadań egzaminacyjnych, od 2013 r. pracownik Wydziału Egzaminów Zawodowych OKE w Krakowie

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Egzamin po nowemu, czyli co trzeba wiedzieć o nowym egzaminie zawodowym

    Omawiane zagadnienia: Dla kogo przeznaczony jest egzamin? Przeprowadzanie egzaminu Zasady oceniania i obliczanie wyniku egzaminu Warunki wydania dyplomu Skutki nieprzystąpienia do egzaminu przez uczniów i słuchaczy   Prowadzący: Tomasz Filek – starszy egzaminator w Wydziale Egzaminów Zawodowych OKE w Krakowie, koordynator w procesie tworzenia materiałów egzaminacyjnych w branży teleinformatycznej