Porozmawiajmy o egzaminach zawodowych! Branża gastronomiczna

Dla dyrektorów i nauczycieli
Udostępnij

Zapraszamy nauczycieli z branży gastronomicznej do obejrzenia e-panelu dyskusyjnego, którego tematem będzie formuła egzaminu zawodowego po reformie z 2017 roku. Do dyskusji zaprosiliśmy przedstawiciela Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej, panią Jolantę Żak oraz autora podręcznika i nauczyciela.

Program:

  • Jak wygląda egzamin zawodowy dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych?
  • W jaki sposób podręcznik wspiera przygotowanie uczniów do egzaminu?

 

Eksperci:

  • Jolanta Żak – ekspert w dziedzinie egzaminów zawodowych, kierownik Pracowni Przygotowania Arkuszy Egzaminacyjnych w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Krakowie – Wydział Egzaminów Zawodowych, egzaminator egzaminu zawodowego, nauczyciel dyplomowany – w zakresie przedmiotów zawodowych, były wieloletni kierownik ośrodka egzaminacyjnego w szkole zawodowej
  • Marzanna Zienkiewicz – wieloletni nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w szkołach średnich i policealnych, autorka podręcznika Sporządzanie potraw i napojów TG.07, recenzentka podręczników, doświadczenie zawodowe zdobywała w gastronomii zarówno otwartej, jak i zamkniętej (dietetyk kliniczny)
  • Maria Morawska – nauczyciel w Zespole Szkół Gastronomicznych im prof. E. Pijanowskiego w Warszawie, od 10 lat kierownik Warsztatu Szkolnego, czynny egzaminator z kwalifikacji: T.6, T.7 i T.11
  • Artur Dzigański – ekspert w zakresie diagnostyki edukacyjnej, dyplomowany nauczyciel języka polskiego, wieloletni dyrektor liceum ogólnokształcącego, były małopolski kurator oświaty, dyrektor kształcenia zawodowego w WSiP

 

Do pobrania

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    07 Gru 2022

    KONGRES: NOWA OFERTA 2023 – SZKOŁA PODSTAWOWA

    Szczegóły e-spotkania dla nauczycieli szkoły podstawowej w przygotowaniu.
    Zapraszamy po informację na początku listopada 2022.

  • Dla nauczycieli

    27 Cze 2022

    Lekcja HGT.02: Zasady żywienia i procesy technologiczne w gastronomii

    Jak pracować ze zmienionymi wydaniami bestsellerowych publikacji WSiP Zasady żywienia oraz Procesy technologiczne w gastronomii? Jakie nowe materiały przygotowaliśmy, aby pomóc nauczycielom prowadzić ciekawe i angażujące uczniów zajęcia?

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    07 Cze 2022

    Metodyka nauczania a podręczniki
    Matematyka wokół nas z uwzględnieniem zmian w klasie 6

    7 czerwca odbyło się e-spotkanie ze współautorką podręcznika ze współautorką podręcznika Matematyka wokół nas dla klasy 6 – Heleną Lewicką. Rozmowa dotyczyła zmian, jakie zaszły w publikacji.