Reforma 2019 – o zmianach w organizacji i strukturze kształcenia branżowego, nowej klasyfikacji zawodów i nowej podstawie programowej

Dla dyrektorów i nauczycieli

Mamy ofertę zgodną z podstawą programową 2019 do najpopularniejszych zawodów:

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Technik ekonomista
  • Technik hotelarstwa
  • Technik logistyk
  • Technik informatyk
  • Technik budownictwa
Udostępnij

Omawiane zagadnienia:

  • 3 podstawy programowe
  • Formy kształcenia
  • Nowe zawody, nowe nazwy zawodów
  • Klasyfikacja zawodów szkolnictwa branżowego
  • Nowa podstawa programowa
  • Szkolenia branżowe dla nauczycieli
  • Staże uczniowskie

Prowadzący:

Agnieszka Płazińska – absolwentka Akademii Ekonomicznej w Krakowie, nauczyciel dyplomowany, egzaminator egzaminu zawodowego, autor i recenzent zadań egzaminacyjnych, od 2013 r. pracownik Wydziału Egzaminów Zawodowych OKE w Krakowie

Zobacz inne spotkania

  • Dla nauczycieli

    27 Cze 2022

    Lekcja HGT.02: Zasady żywienia i procesy technologiczne w gastronomii

    Jak pracować ze zmienionymi wydaniami bestsellerowych publikacji WSiP Zasady żywienia oraz Procesy technologiczne w gastronomii? Jakie nowe materiały przygotowaliśmy, aby pomóc nauczycielom prowadzić ciekawe i angażujące uczniów zajęcia?

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    07 Cze 2022

    Metodyka nauczania a podręczniki
    Matematyka wokół nas z uwzględnieniem zmian w klasie 6

    7 czerwca odbyło się e-spotkanie ze współautorką podręcznika ze współautorką podręcznika Matematyka wokół nas dla klasy 6 – Heleną Lewicką. Rozmowa dotyczyła zmian, jakie zaszły w publikacji.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    23 Maj 2022

    Lekcje zawodowe po nowemu

    Serdecznie zapraszamy wszystkich nauczycieli i dyrektorów szkół na cykl spotkań Lekcje zawodowe po nowemu. Na spotkaniach podpowiemy, jak prowadzić lekcje atrakcyjne dla uczniów z wykorzystaniem materiałów przygotowanych przez WSiP.
    Zarejestrowani nauczyciele otrzymają certyfikat uczestnictwa w spotkaniu online.