E-spotkania
Retransmisje
-
24 Lis 2022
Panel autorski – dyskusja, porady, nowości. Kompleksowo do nowej matury z języka polskiego.
W czwartek, 24 listopada 2022 roku, w godzinach 17.00-18.00 odbyło się e-spotkanie, podczas którego autorzy podręcznika Oblicza epok.1.2 Nowa edycja, zaprezentowali zmiany, wprowadzone w odpowiedzi na nowe wymagania maturalne.
-
09 Lis 2022
Jak skutecznie przygotować uczniów do matury z języka polskiego?
W środę, 9 listopada 2022 roku, w godzinach 17.00-18.00 zapraszamy na webinar: „Jak skutecznie przygotować uczniów do matury z języka polskiego?”.
-
09 Lis 2022
Jak skutecznie przygotować uczniów do matury z matematyki?
W środę, 9 listopada 2022 roku, w godzinach 17.00-18.00 zapraszamy na webinar: „Jak skutecznie przygotować uczniów do matury z matematyki?”.
-
24 Paź 2022
Odkrywaj z uczniami historię i teraźniejszość. – obiektywnie i rzeczowo
24 października 2022 roku odbył się webinar: „Odkrywaj z uczniami historię i teraźniejszość. – obiektywnie i rzeczowo”.
-
28 Paź 2022
Jak wypuścić na rynek dobrego pracownika po technikum: technik informatyk i technik programista
Pomagamy nauczycielom w przygotowaniu ucznia do podjęcia pierwszych kroków na rynku pracy w zawodzie technik informatyk i technik programista
-
31 Paź 2022
Jak wypuścić na rynek dobrego pracownika po technikum: technik pojazdów samochodowych
Pomagamy nauczycielom w przygotowaniu ucznia do podjęcia pierwszych kroków na rynku pracy w zawodzie technik pojazdów samochodowych
-
25 Paź 2022
Jak wypuścić na rynek dobrego pracownika po technikum: technik logistyk
Pomagamy nauczycielom w przygotowaniu ucznia do podjęcia pierwszych kroków na rynku pracy w zawodzie technik logistyk
-
26 Paź 2022
Jak wypuścić na rynek dobrego pracownika po technikum: technik żywienia i usług gastronomicznych
Pomagamy nauczycielom w przygotowaniu ucznia do podjęcia pierwszych kroków na rynku pracy w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
-
27 Cze 2022
Lekcja HGT.02: Zasady żywienia i procesy technologiczne w gastronomii
Jak pracować ze zmienionymi wydaniami bestsellerowych publikacji WSiP Zasady żywienia oraz Procesy technologiczne w gastronomii? Jakie nowe materiały przygotowaliśmy, aby pomóc nauczycielom prowadzić ciekawe i angażujące uczniów zajęcia?
-
07 Cze 2022
Metodyka nauczania a podręczniki Matematyka wokół nas z uwzględnieniem zmian w klasie 6
7 czerwca odbyło się e-spotkanie ze współautorką podręcznika ze współautorką podręcznika Matematyka wokół nas dla klasy 6 – Heleną Lewicką. Rozmowa dotyczyła zmian, jakie zaszły w publikacji.
-
23 Maj 2022
Lekcje zawodowe po nowemu
Serdecznie zapraszamy wszystkich nauczycieli i dyrektorów szkół na cykl spotkań Lekcje zawodowe po nowemu. Na spotkaniach podpowiemy, jak prowadzić lekcje atrakcyjne dla uczniów z wykorzystaniem materiałów przygotowanych przez WSiP.
Zarejestrowani nauczyciele otrzymają certyfikat uczestnictwa w spotkaniu online. -
23 Maj 2022
Lekcje BHP z filmami instruktażowymi
Jak prowadzić lekcje bhp z nowym podręcznikiem Bezpieczeństwo i higiena pracy? Jak skorzystać z towarzyszących mu filmów instruktażowych dostępnych pod kodami QR? Jak pracować z Poradnikiem Nauczyciela?