Ustawa podręcznikowa w szkole ponadgimnazjalnej. Nowe zadania i obowiązki dyrektora szkoły.

Dla dyrektorów
Udostępnij

Program

  • Nowe zadania i obowiązki dyrektora szkoły ponadgimnazjalnej wynikające z tzw. ustawy podręcznikowej.
  • Nowe aprobaty MEN. Jak zmieniły się podręczniki w 2015 r.
  • Dyrektor menedżerem i przywódcą, czyli o skutecznej mediacji i stylach podejmowania decyzji.

 

Spotkanie prowadzi:

Magdalena Bogusławska – Dyrektor Ośrodka Rozwoju Kompetencji Edukacyjnych.

 

Gośćmi spotkania są:

Cezary Kocon – Naczelnik Wydziału Oświaty dla Dzielnicy Mokotów w Warszawie
Anita Omelańczuk – Dyrektor XXXIV Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi
im. Miguela de Cervantesa w Warszawie

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Reforma 2019 – o zmianach w organizacji i strukturze kształcenia branżowego, nowej klasyfikacji zawodów i nowej podstawie programowej

    Omawiane zagadnienia: 3 podstawy programowe Formy kształcenia Nowe zawody, nowe nazwy zawodów Klasyfikacja zawodów szkolnictwa branżowego Nowa podstawa programowa Szkolenia branżowe dla nauczycieli Staże uczniowskie Prowadzący: Agnieszka Płazińska – absolwentka Akademii Ekonomicznej w Krakowie, nauczyciel dyplomowany, egzaminator egzaminu zawodowego, autor i recenzent zadań egzaminacyjnych, od 2013 r. pracownik Wydziału Egzaminów Zawodowych OKE w Krakowie

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Zmiany w podstawie programowej w branży ekonomicznej (EKA)

    Omawiane zagadnienia: Cele reformy kształcenia zawodowego 2019 Zmiany w kształceniu zawodowym od 2019 r. Podstawa programowa kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego Projekt podstawy programowej w branży Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik ekonomista Technik rachunkowości – po raz pierwszy nauczany w technikum   Prowadzący: Artur Dzigański – Dyrektor Kształcenia Zawodowego w Wydawnictwach Szkolnych i Pedagogicznych  

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    25 Kwi 2019

    Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

    Omawiane zagadnienia: Zawody przyporządkowane do branży Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia Warunki kształcenia Projekt podstawy programowej w branży  gestronomicznej   Prowadzący: Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany