Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

Dla dyrektorów i nauczycieli

Oferta zgodna z podstawą programową 2019:

  • Podręcznik do kwalifikacji HGT.02 cz. 1 i cz. 2
  • e-Poradnik (plan wynikowy, rozkład materiału, karty pracy)
  • Repetytorium i testy
  • Zbiór zadań
Udostępnij

Omawiane zagadnienia:

  • Zawody przyporządkowane do branży
  • Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia
  • Warunki kształcenia
  • Projekt podstawy programowej w branży gastronomicznej

 

Prowadzący:

Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    10 Mar 2021

    Uczniowie mają moc! Jak motywować młodych ludzi do działania? Część 1.

    10.03.2021 r. (środa) zapraszamy do udziału w spotkaniu online wprowadzającym w tematykę motywacji zewnętrznej. Udział w szkoleniu pomoże w poznaniu odpowiednich sposobów angażowania uczniów do nauki.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    10 Lut 2021

    Jak korzystać z aplikacji MS Forms w czasie nauki zdalnej?

    Z ogromną przyjemnością zapraszamy do udziału w spotkaniu online, wprowadzającym w tematykę bezpiecznego przeprowadzania sprawdzianów. Udział w szkoleniu pomoże opanowaniu i skutecznemu wykorzystywaniu aplikacji MS Forms.
    Spotkanie poprowadzi dr Adam Kalbarczyk, nauczyciel, współautor serii podręczników Oblicza epok.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    26 Sty 2021

    Jak uczyć uczenia się? Metody i techniki skutecznego przyswajania wiedzy

    Z ogromną przyjemnością zapraszamy do udziału w spotkaniu online, wprowadzającym w tematykę procesu uczenia się. Spotkanie poprowadzi Danuta Kitowska, autorka bloga nauczona.pl.