Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

Dla dyrektorów i nauczycieli

Oferta zgodna z podstawą programową 2019:

  • Podręcznik do kwalifikacji HGT.02 cz. 1 i cz. 2
  • e-Poradnik (plan wynikowy, rozkład materiału, karty pracy)
  • Repetytorium i testy
  • Zbiór zadań
Udostępnij

Omawiane zagadnienia:

  • Zawody przyporządkowane do branży
  • Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia
  • Warunki kształcenia
  • Projekt podstawy programowej w branży  gestronomicznej

 

Prowadzący:

Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany

Zobacz inne spotkania

  • Dla nauczycieli

    27 Sty 2020

    Dobry Start według profesor Marty Bogdanowicz część 1

    Metoda dobrego startu Metoda, która w założeniu łączy: słuch (pracę z piosenką), ruch (zajęcia ruchowe), wzrok (analizę wzorów), dotyk (wodzenie palcem po śladzie), sprawność manualną (kreślenie wzorów). Jej celem jest usprawnienie i integracja systemów: słuchowego, wzrokowego, kinestetyczno-ruchowego, kształcenie lateralizacji, orientacji w schemacie ciała i przestrzeni. Metoda wspiera harmonijny rozwój psychomotoryczny dziecka oraz przygotowuje do nauki czytania i pisania.   Prowadząca PROFESOR MARTA BOGDANOWICZ Autorka Metody […]

  • Dla nauczycieli

    21 Lis 2019

    Inteligencja emocjonalna w praktyce szkolnej

    E-konferencja dla nauczycieli liceum i technikum, w trakcie której opowiedzieliśmy, jak radzić sobie z emocjami, jak rozmawiać z uczniem w stresującej sytuacji i jak pracować z uczniami w obliczu nowych wyzwań.

  • Dla nauczycieli

    18 Cze 2019

    O sztuce pisania listów i pozdrowień oraz walorach turystycznych Polski

    Zachęcamy do zapoznania się z e-konferencją WSiP, w której eksperci podpowiedzą jak poprawnie napisać list i pozdrowienia.