Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

Dla dyrektorów i nauczycieli

Oferta zgodna z podstawą programową 2019:

  • Podręcznik do kwalifikacji HGT.02 cz. 1 i cz. 2
  • e-Poradnik (plan wynikowy, rozkład materiału, karty pracy)
  • Repetytorium i testy
  • Zbiór zadań
Udostępnij

Omawiane zagadnienia:

  • Zawody przyporządkowane do branży
  • Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia
  • Warunki kształcenia
  • Projekt podstawy programowej w branży gastronomicznej

 

Prowadzący:

Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    11 Paź 2023

    BiZNESOWE ŚRODY – Jak bronić się przed manipulacją?

    Manipulacja, to słowo, które słyszymy często i w różnych kontekstach. Nie wszyscy jednak wiemy, czym charakteryzują się różne techniki manipulacji, dlaczego są stosowane i wreszcie, jak można się bronić przed ich negatywnymi skutkami.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    27 Wrz 2023

    BiZNESOWE ŚRODY – Zarządzanie projektami

    Zarządzanie projektami to zupełna nowość w podstawie programowej i realna szansa na rozbudzenie kreatywnościzaaktywizowanie młodzieży do realizacji własnych przedsięwzięć i inicjatyw. To także szansa na skuteczne budowanie postawy przedsiębiorczej, rozwój kompetencji przedsiębiorczych i poszerzenie świadomości ekonomicznej wśród młodych ludzi.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    14 Cze 2023

    BiZNESOWE ŚRODY: Przedsiębiorczy człowiek

    Przedmiot biznes i zarządzanie stawia na praktyczne wykorzystanie zdobytych umiejętności, dlatego zapraszamy przyszłych Nauczycieli BiZ na cykl bezpłatnych webinarów z zakresów: rozwoju umiejętności miękkich, zarządzania projektami i finansów osobistych.

    Na kolejnym spotkaniu przyjrzymy się przedsiębiorczości. Zaproponujemy nowoczesne metody pracy do wykorzystania na lekcji sprzyjające budowaniu zarówno swojej jak i uczniów, efektywności.