Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

Dla dyrektorów i nauczycieli

Oferta zgodna z podstawą programową 2019:

  • Podręcznik do kwalifikacji HGT.02 cz. 1 i cz. 2
  • e-Poradnik (plan wynikowy, rozkład materiału, karty pracy)
  • Repetytorium i testy
  • Zbiór zadań
Udostępnij

Omawiane zagadnienia:

  • Zawody przyporządkowane do branży
  • Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia
  • Warunki kształcenia
  • Projekt podstawy programowej w branży gastronomicznej

 

Prowadzący:

Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    24 Lis 2022

    Panel autorski – dyskusja, porady, nowości. Kompleksowo do nowej matury z języka polskiego.

    W czwartek, 24 listopada 2022 roku, w godzinach 17.00-18.00 odbyło się e-spotkanie, podczas którego autorzy podręcznika Oblicza epok.1.2 Nowa edycja, zaprezentowali zmiany, wprowadzone w odpowiedzi na nowe wymagania maturalne.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    09 Lis 2022

    Jak skutecznie przygotować uczniów do matury
    z języka polskiego?

    W środę, 9 listopada 2022 roku, w godzinach 17.00-18.00 zapraszamy na webinar: „Jak skutecznie przygotować uczniów do matury z języka polskiego?”.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    09 Lis 2022

    Jak skutecznie przygotować uczniów do matury
    z matematyki?

    W środę, 9 listopada 2022 roku, w godzinach 17.00-18.00 zapraszamy na webinar: „Jak skutecznie przygotować uczniów do matury z matematyki?”.