Zmiany w podstawie programowej w branży gastronomicznej (HGT)

Dla dyrektorów i nauczycieli

Oferta zgodna z podstawą programową 2019:

  • Podręcznik do kwalifikacji HGT.02 cz. 1 i cz. 2
  • e-Poradnik (plan wynikowy, rozkład materiału, karty pracy)
  • Repetytorium i testy
  • Zbiór zadań
Udostępnij

Omawiane zagadnienia:

  • Zawody przyporządkowane do branży
  • Minimalna liczna godzin kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Cele kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Przykładowe kryteria weryfikacji efektów kształcenia
  • Warunki kształcenia
  • Projekt podstawy programowej w branży gastronomicznej

 

Prowadzący:

Anna Kmiołek-Gizara – kierownik szkolenia praktycznego w Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, nauczyciel dyplomowany

Zobacz inne spotkania

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    18 Wrz 2020

    Dlaczego język obcy zawodowy włączono do kwalifikacji i dlaczego ma być sprawdzany na egzaminie?

    Wyzwania stojące przed nauczycielem uczącym języka obcego zawodowego.
    Cele, jakie stawia sobie nauczyciel nauczający języka obcego zawodowego.
    Prezentacja zeszytu językowego Język angielski zawodowy dla technika informatyka i technika programisty zgodnego z podstawą programową z 2019 r.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    18 Wrz 2020

    Jakie zalety mają nowe podręczniki WSiP oraz jakie nowe materiały metodyczne udostępniamy w Klubie Nauczyciela?

    Prezentacja o zaletach nowych podręczników WSiP do nauki zawodu technik budownictwa.
    Nowe materiały dla zawodu w Klubie Nauczyciela na ucze.pl

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    18 Wrz 2020

    Jakie zalety mają nowe podręczniki WSiP oraz jakie nowe materiały metodyczne udostępniamy w Klubie Nauczyciela?

    Prezentacja o zaletach nowych podręczników WSiP do nauki zawodów technik ekonomista i technik rachunkowości.
    Nowe materiały dla zawodów w Klubie Nauczyciela na ucze.pl