Zmiany w podstawie programowej w branży turystyczno-hotelarskiej (HGT)

Dla dyrektorów i nauczycieli

Oferta zgodna z podstawą programową 2019:

  • Podręcznik do kwalifikacji HGT.03 cz. 1 i cz. 2
  • e-Poradnik (rozkład materiału, scenariusz lekcji z kartą pracy, test)
  • Zbiór zadań
Udostępnij

Omawiane zagadnienia:

  • Zawody przyporządkowane do branży
  • Ramowe plany nauczania a ilości godzin
  • Projekt podstawy programowej w branży
  • Podstawowe różnice w podstawach programowych z 2017 i 2019 r.
  • Cele i warunki kształcenia

Prowadzący:

Grzegorz Wolak – wykładowca w Krakowskiej Akademii  im. A. F. Modrzewskiego, ekspert z zakresu hotelarstwa i gastronomii, wieloletni dyrektor hoteli w Krakowie, nauczyciel, autor podręczników do hotelarstwa i turystyki, egzaminator OKE

Zobacz inne spotkania

  • Dla nauczycieli

    27 Cze 2022

    Lekcja HGT.02: Zasady żywienia i procesy technologiczne w gastronomii

    Jak pracować ze zmienionymi wydaniami bestsellerowych publikacji WSiP Zasady żywienia oraz Procesy technologiczne w gastronomii? Jakie nowe materiały przygotowaliśmy, aby pomóc nauczycielom prowadzić ciekawe i angażujące uczniów zajęcia?

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    07 Cze 2022

    Metodyka nauczania a podręczniki
    Matematyka wokół nas z uwzględnieniem zmian w klasie 6

    7 czerwca odbyło się e-spotkanie ze współautorką podręcznika ze współautorką podręcznika Matematyka wokół nas dla klasy 6 – Heleną Lewicką. Rozmowa dotyczyła zmian, jakie zaszły w publikacji.

  • Dla dyrektorów i nauczycieli

    23 Maj 2022

    Lekcje zawodowe po nowemu

    Serdecznie zapraszamy wszystkich nauczycieli i dyrektorów szkół na cykl spotkań Lekcje zawodowe po nowemu. Na spotkaniach podpowiemy, jak prowadzić lekcje atrakcyjne dla uczniów z wykorzystaniem materiałów przygotowanych przez WSiP.
    Zarejestrowani nauczyciele otrzymają certyfikat uczestnictwa w spotkaniu online.