BRANŻA EKONOMICZNA, SPEDYCYJNO-LOGISTYCZNA
Obsługa magazynów.
Kwalifikacja SPL.01. Część 1
- Konsultowane z nauczycielami.
- Dodatkowe materiały (w tym filmy) pod kodami QR.
- Nowe przykłady, zadania i ilustracje.
- Wyróżnienia graficzne (zapamiętaj, przykład, ciekawostka, sprawdź swoje umiejętności).
- Tworzy komplet wiedzy ze zbiorem zadań do SPL.01, część 1.
BHP w logistyce i spedycji
- Skondensowana dawka wiedzy dedykowana jednemu przedmiotowi.
- Kilkaset zdjęć i zrzutów ekranu.
- Kody QR prowadzące do filmów.
- Pytania i polecenia po każdym dziale.
- Specjalistyczne zwroty w językach angielskim i niemieckim.
Obsługa magazynów.
Kwalifikacja SPL.01. Część 2
- Konsultowane z nauczycielami.
- Dodatkowe materiały (w tym filmy) pod kodami QR.
- Nowe przykłady, zadania i ilustracje.
- Wyróżnienia graficzne (zapamiętaj, przykład, ciekawostka, sprawdź swoje umiejętności).
- Tworzy komplet wiedzy ze zbiorem zadań do SPL.01, część 2.
W sprzedaży od 04.08.2023
- Konsultowane z nauczycielami.
- Dodatkowe materiały (w tym filmy) pod kodami QRNowe przykłady, zadania i ilustracje. Wyróżnienia graficzne (zapamiętaj, przykład, ciekawostka, sprawdź swoje umiejętności).
- Tworzy komplet wiedzy ze zbiorem zadań do SPL.01, część 2.
Zarządzanie kampanią reklamową.
Kwalifikacja PGF.08. Część 1
- Stopniowo wprowadza uczniów w tajniki marketingu.
- Przekazuje konkretną wiedzę wymaganą na egzaminie zawodowym.
- Wspiera rozwój kompetencji miękkich, w tym kreatywności.
- Zawiera praktyczne wskazówki dotyczące realizowania efektywnych kampanii reklamowych.
- Ułatwia uczniowi odnalezienie się na dynamicznym rynku pracy.
BRANŻA INFORMATYCZNA, ELEKTRONICZNO-MECHATRONICZNA, ELEKTROENERGETYCZNA
Zbiór zadań praktycznych.
Sieci komputerowe.
Kwalifikacja INF.02. Część 3
- Układ tematów zadań skorelowany z treścią podręcznika do INF.02, część 3.
- Fotografie i zrzuty ekranu obrazujące wybrane zagadnienia.
- Narastający stopień trudności w obrębie działu.
- Zadania praktyczne przygotowujące do egzaminu zawodowego.
- Szacowany czas potrzebny na wykonanie zadania dostępny w odpowiedziach dla nauczyciela.
Zbiór zadań praktycznych
Administrowanie sieciowymi
systemami operacyjnymi.
Kwalifikacja INF.02. Część 4
- Układ tematów zadań skorelowany z treścią podręcznika do INF.02, część 4.
- Fotografie i zrzuty ekranu obrazujące wybrane zagadnienia.
- Narastający stopień trudności w obrębie działu.
- Zadania praktyczne przygotowujące do egzaminu zawodowego.
- Szacowany czas potrzebny na wykonanie zadania dostępny w odpowiedziach dla nauczyciela.
W sprzedaży od 11.08.2023
- Konsultowane z nauczycielami.
- Dodatkowe materiały (w tym filmy) pod kodami QRNowe przykłady, zadania i ilustracje. Wyróżnienia graficzne (zapamiętaj, przykład, ciekawostka, sprawdź swoje umiejętności).
- Tworzy komplet wiedzy ze zbiorem zadań do SPL.01, część 2.
BRANŻA GASTRONOMICZNA, HOTELARSKO-TURYSTYCZNA
Zeszyt GASTROnomiczny.
Kwalifikacja HGT.02. Część 1
- Konsultowane z nauczycielami.
- Uzupełnienie podręcznika „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem”, część 1.
- Kilkaset zdjęć w jednym zeszycie – wiele z nich jest umieszczonych pod kodami QR.
- Filmy urozmaicające naukę (np. z technikami przygotowywania potraw) pod kodami QR.
- Różne typy ćwiczeń (w tym gry memory, krzyżówki).
- Podsumowania po każdym dziale.
Organizacja produkcji gastronomicznej.
Kwalifikacja HGT.12
- Podręcznik w nowej odsłonie ze świeżym ujęciem technologicznym.
- Zawiera najnowsze dane dotyczące funkcjonowania zakładów gastronomicznych.
- Wprowadza i rozszerza tematy związane z wykorzystaniem programów komputerowych.
- Omawia zasady zarządzania zakładem gastronomicznym w sposób przyjazny dla środowiska.
Zeszyt GASTROnomiczny.
Kwalifikacja HGT.02. Część 2
- Konsultowane z nauczycielami.
- Uzupełnienie podręcznika „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem”, część 2.
- Kilkaset zdjęć w jednym zeszycie – wiele z nich jest umieszczonych pod kodami QR.
- Filmy urozmaicające naukę (np. z technikami przygotowywania potraw) pod kodami QR.
- Różne typy ćwiczeń (w tym gry memory, krzyżówki).
- Podsumowania po każdym dziale.
Zbiór zadań praktycznych.
Przygotowanie imprez i usług turystycznych.
Kwalifikacja HGT.07
- Zagadnienia skorelowane z podręcznikiem „Przygotowanie imprez i usług turystycznych”.
- Wspomaga naukę rozwiązywania zadań przypisanych poszczególnym tematom.
- Stawia przed uczniami kompleksowe problemy na wzór zadań egzaminacyjnych.
- Różnorodne ćwiczenia skłaniają do samodzielnych poszukiwań.
- Kilkadziesiąt grafik prezentujących różne zakątki kraju wzbudzi ciekawość poznawczą ucznia.
Usługi gastronomiczne.
Kwalifikacja HGT.12
- Najnowsze dane dotyczące m.in. cateringu i rodzajów placówek gastronomicznych.
- Zagadnienia z marketingu i reklamy usług gastronomicznych.
- Filmy, do których odsyłają kody QR (dot. m.in. metod i technik obsługi gości).
- Kilkaset zdjęć wykonanych według scenariuszy autorki.
- Kładzie nacisk na kompetencje interpersonalne, czyli właściwe zachowanie wobec gości.
BRANŻA BUDOWLANA, MOTORYZACYJNA I MECHANICZNA, FRYZJERSKO-KOSMETYCZNA, ROLNICZA
Szablony fryzjerskie.
Zeszyt ćwiczeń. Część 3
- Trendowe i aktualne tematy, m.in. barberstwo i warsztat ekologicznego fryzjerstwa.
- Zadania przygotowujące do egzaminu z zakresu trzech kwalifikacji: FRK.01, FRK.02, FRK.03.
- Materiał powtórzeniowy z zadaniami projektowymi do wykonania w zespołach.
- Zadania o narastającym stopniu trudności w obrębie działu.
- Ponad 260 ćwiczeń sprawdzających wiedzę i zadań praktycznych typu egzaminacyjnego.