BRANŻA EKONOMICZNA, SPEDYCYJNO-LOGISTYCZNA

Obsługa magazynów.
Kwalifikacja SPL.01. Część 1

  • Konsultowane z nauczycielami.
  • Dodatkowe materiały (w tym filmy) pod kodami QR.
  • Nowe przykłady, zadania i ilustracje.
  • Wyróżnienia graficzne (zapamiętaj, przykład, ciekawostka, sprawdź swoje umiejętności).
  • Tworzy komplet wiedzy ze zbiorem zadań do SPL.01, część 1.

BHP w logistyce i spedycji

  • Skondensowana dawka wiedzy dedykowana jednemu przedmiotowi.
  • Kilkaset zdjęć i zrzutów ekranu.
  • Kody QR prowadzące do filmów.
  • Pytania i polecenia po każdym dziale.
  • Specjalistyczne zwroty w językach angielskim i niemieckim.

Obsługa magazynów.
Kwalifikacja SPL.01. Część 2

  • Konsultowane z nauczycielami.
  • Dodatkowe materiały (w tym filmy) pod kodami QR.
  • Nowe przykłady, zadania i ilustracje.
  • Wyróżnienia graficzne (zapamiętaj, przykład, ciekawostka, sprawdź swoje umiejętności).
  • Tworzy komplet wiedzy ze zbiorem zadań do SPL.01, część 2.

W sprzedaży od 04.08.2023

  • Konsultowane z nauczycielami.
  • Dodatkowe materiały (w tym filmy) pod kodami QRNowe przykłady, zadania i ilustracje. Wyróżnienia graficzne (zapamiętaj, przykład, ciekawostka, sprawdź swoje umiejętności).
  • Tworzy komplet wiedzy ze zbiorem zadań do SPL.01, część 2.

Zarządzanie kampanią reklamową.
Kwalifikacja PGF.08. Część 1

  • Stopniowo wprowadza uczniów w tajniki marketingu.
  • Przekazuje konkretną wiedzę wymaganą na egzaminie zawodowym.
  • Wspiera rozwój kompetencji miękkich.
  • Zawiera praktyczne wskazówki dotyczące realizowania efektywnych kampanii reklamowych.
  • Ułatwi uczniowi odnalezienie się na dynamicznym rynku pracy.

BRANŻA INFORMATYCZNA, ELEKTRONICZNO-MECHATRONICZNA, ELEKTROENERGETYCZNA

Zbiór zadań praktycznych.
Sieci komputerowe.
Kwalifikacja INF.02. Część 3

  • Układ tematów zadań skorelowany z treścią podręcznika do INF.02, część 3.
  • Fotografie i zrzuty ekranu obrazujące wybrane zagadnienia.
  • Narastający stopień trudności w obrębie działu.
  • Zadania praktyczne przygotowujące do egzaminu zawodowego.
  • Szacowany czas potrzebny na wykonanie zadania dostępny w odpowiedziach dla nauczyciela.

Zbiór zadań praktycznych
Administrowanie sieciowymi
systemami operacyjnymi.
Kwalifikacja INF.02. Część 4

  • Układ tematów zadań skorelowany z treścią podręcznika do INF.02, część 4.
  • Fotografie i zrzuty ekranu obrazujące wybrane zagadnienia.
  • Narastający stopień trudności w obrębie działu.
  • Zadania praktyczne przygotowujące do egzaminu zawodowego.
  • Szacowany czas potrzebny na wykonanie zadania dostępny w odpowiedziach dla nauczyciela.

W sprzedaży od 11.08.2023

  • Konsultowane z nauczycielami.
  • Dodatkowe materiały (w tym filmy) pod kodami QRNowe przykłady, zadania i ilustracje. Wyróżnienia graficzne (zapamiętaj, przykład, ciekawostka, sprawdź swoje umiejętności).
  • Tworzy komplet wiedzy ze zbiorem zadań do SPL.01, część 2.

BRANŻA GASTRONOMICZNA, HOTELARSKO-TURYSTYCZNA

Zeszyt GASTROnomiczny.
Kwalifikacja HGT.02. Część 1

  • Konsultowane z nauczycielami.
  • Uzupełnienie podręcznika „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem”, część 1.
  • Kilkaset zdjęć w jednym zeszycie – wiele z nich jest umieszczonych pod kodami QR.
  • Filmy urozmaicające naukę (np. z technikami przygotowywania potraw) pod kodami QR.
  • Różne typy ćwiczeń (w tym gry memory, krzyżówki).
  • Podsumowania po każdym dziale.

Organizacja produkcji gastronomicznej.
Kwalifikacja HGT.12

  • Podręcznik w nowej odsłonie ze świeżym ujęciem technologicznym.
  • Zawiera najnowsze dane dotyczące funkcjonowania zakładów gastronomicznych.
  • Wprowadza i rozszerza tematy związane z wykorzystaniem programów komputerowych.
  • Omawia zasady zarządzania zakładem gastronomicznym w sposób przyjazny dla środowiska.

Zeszyt GASTROnomiczny.
Kwalifikacja HGT.02. Część 2

  • Konsultowane z nauczycielami.
  • Uzupełnienie podręcznika „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem”, część 2.
  • Kilkaset zdjęć w jednym zeszycie – wiele z nich jest umieszczonych pod kodami QR.
  • Filmy urozmaicające naukę (np. z technikami przygotowywania potraw) pod kodami QR.
  • Różne typy ćwiczeń (w tym gry memory, krzyżówki).
  • Podsumowania po każdym dziale.

Zbiór zadań praktycznych.
Przygotowanie imprez i usług turystycznych.
Kwalifikacja HGT.07

  • Zagadnienia skorelowane z podręcznikiem „Przygotowanie imprez i usług turystycznych”.
  • Wspomaga naukę rozwiązywania zadań przypisanych poszczególnym tematom.
  • Stawia przed uczniami kompleksowe problemy na wzór zadań egzaminacyjnych.
  • Różnorodne ćwiczenia skłaniają do samodzielnych poszukiwań.
  • Kilkadziesiąt grafik prezentujących różne zakątki kraju wzbudzi ciekawość poznawczą ucznia.

Usługi gastronomiczne.
Kwalifikacja HGT.12

  • Najnowsze dane dotyczące m.in. cateringu i rodzajów placówek gastronomicznych.
  • Zagadnienia z marketingu i reklamy usług gastronomicznych.
  • Filmy, do których odsyłają kody QR (dot. m.in. metod i technik obsługi gości).
  • Kilkaset zdjęć wykonanych według scenariuszy autorki.
  • Kładzie nacisk na kompetencje interpersonalne, czyli właściwe zachowanie wobec gości.

BRANŻA BUDOWLANA, MOTORYZACYJNA I MECHANICZNA, FRYZJERSKO-KOSMETYCZNA, ROLNICZA

Szablony fryzjerskie.
Zeszyt ćwiczeń. Część 3

  • Trendowe i aktualne tematy, m.in. barberstwo i warsztat ekologicznego fryzjerstwa.
  • Zadania przygotowujące do egzaminu z zakresu trzech kwalifikacji: FRK.01, FRK.02, FRK.03.
  • Materiał powtórzeniowy z zadaniami projektowymi do wykonania w zespołach.
  • Zadania o narastającym stopniu trudności w obrębie działu.
  • Ponad 260 ćwiczeń sprawdzających wiedzę i zadań praktycznych typu egzaminacyjnego.